Gerard van de Langkruis

Als kind van muzikale ouders begon hij op zijn elfde piano en orgel te spelen. Later kwam daar ook nog synthesizer bij. Bij vrienden van de ouders leerde hij van jongs af aan al zang te begeleiden en van bladmuziek te lezen. Zijn muziekleraar had graag gezien dat hij naar het conservatorium was gegaan, maar vaders advies was dat in chemie wél geld te verdienen was. En bovendien, muziek als hobby is veel makkelijker uitvoerbaar dan chemie.

En zo studeerde hij voor chemicus op de universiteit van Groningen en werkte daarna in Amsterdam bij Borg Warner Chemical tot 1985 en later tot 2005 bij Dow in Terneuzen. Hij werd daarna docent op de Hogeschool Zeeland en is nu nog steeds docent bij het ROC in Terneuzen. Tevens is hij vanaf 2005 Evaluator Europese Commissie Brussel.

Maar de muziek is altijd gebleven. Hij begon met pianolessen in 1960 in Den Haag. Daarna volgden lessen orgel, harmonieleer en Jazz Pianoles, resp. in Rijswijk, Terneuzen en Brussel.

Hij heeft vele jaren als organist diverse kerkorgels mogen bespelen, zelfs tot in de USA. Vanuit deze positie was en is hij vaak ook de begeleider van diverse koren, zowel op het orgel als op de piano, zoals het RK-kinderkoor in Terneuzen. Tevens heeft hij diverse bands begeleid. Op dit moment is hij pianist bij de Westerschelde BigBand.